Dalsveien 40 T-X, Slemdal

Fem ekstraordinære leiligheter.
Status: Ferdigstilt – Alle er solgt.

Prosjektet ble finalist i "Oslo bys arkitekturpris 2017.

· Kun en leilighet i hver etasje.

· Trafikkstille i en grønn oase mellom Slemdal og Smestad.

· Moderne arkitektur med særpreg tegnet av R21 arkitekter.

· Fasader av teglstein fra Petersen Tegl, i delikat lys grå farge, med beslag av sink.

· Vestvendte terrasser og hage med meget gode solforhold.

· Heis direkte inn i leilighetene.

· Alle leilighetene har egen innganger utenfra - ikke felles trappeløp.

· 2 garasjeplasser, ev. 1 garasjeplass og en privat oppstillingsplass ved leilighetens inngangsdør.

· Vannbåren gulvvarme med energi fra varmepumpe og borehull i fjell. 

· Kjøkkeninnredning og hvitevarer fra høykvalitetsprodusentene Poggenpohl og Miele.

· Sanitærutstyr fra Tapwell og Flaminia.

· Belysning fra Delta light og Bega.

· Ved- eller gasspeis.

· Store boder.

 

Fem selveierleiligheter med "privat karakter" er oppført, med størrelser fra 117 til 137 m2 BRA. Husene ligger med god avstand mellom hverandre, og med kun en leilighet i hver etasje er dette et svært godt alternativ for mennesker som vil flytte til leilighet fra eneboliger, og som ikke ønsker å flytte til store "bomaskiner".

 
Arkitekten om prosjektet:

DALSVEIEN 40 C Det er mange som ønsker å bo i et åpent eneboligområde som Slemdal uten alt det innebærer av vedlikehold av hus og hage.

I dette prosjektet har vi jobbet med en typologi som kan være et alternativ til villaen, der man beholder kvaliteten i å ha lys og luft i alle retninger og avstand til nærmeste

nabo. Alle leilighetene har utgang direkte på terreng og vindusåpninger i alle fasader. Da det bare er tre og to leiligheter i hvert av de to byggene, er heller ikke volumene

større enn de omkringliggende boligene. Dette gir en luftig utnyttelse av tomten da det er god plass mellom husene. Med den diagonale plasseringen oppstår gode

mellomrom og gode uteplasser. Disse blir også mest mulig skjermet fra hverandre. Tomten ligger flott til i en sydvestvendt helning inne i en egen, stille grønn lunge.

Fire volumer omkranser en stor felles hage med høye furutrær og naturlig terreng.

Det arkitektoniske konseptet åpner for fleksible planløsninger slik boligen kan tilpasse seg skiftende behov. Dette sikrer at man får boliger man kan bo i lenge.

I interiøret har det vært viktig at lyset får understreke de romlige kvalitetene. Materialbruken er derfor med små kontraster og en knapp detaljering. Følelsen av
kvalitet og varighet har gjennomgående vært viktig i valg av materialer og overganger. Husene får en lys tegl som harmonerer med de store hvite villaene i området.

Martin Smedsrud
Master ark.

 

r21